Framtidsfredag har sikret seg flere tungvektere: – Nobelprisvinner topper lista

Framtidsfredag har allerede landet tre tungvektere til neste års konferanse. 20. juni vil hjerneforsker og nobelprisvinner i medisin, Edvard Moser være et av de aller største navnene.

I tillegg kunne daglig leder Gunnhild Tettli i Framtidsfredag og leder i stiftelsen Framtidsfredag, Arve Løberg røpe at de har fått med seg tungvekterne Sparebank1 SMN og NTE videre på samarbeidssiden.

– Vi er veldig fornøyd med at Sparebank1 og NTE har valgt å bli med oss videre. Det er et kvalitetsstempel på at Framtidsfredag har blitt stort både på regionalt og nasjonalt nivå, sier Arve Løberg, som legger til at konsernsjef Jan-Frode Janson i Sparebank1 SMN var en viktig bidragsyter til å få Edvard Moser til Framtidsfredag.

I år er det ti år siden Mai-Britt og Edvard Moser vant Nobelprisen i medisin for sin hjerneforskning. Funnet av stedsansen var et stort steg for forskerne ved NTNU i Trondheim. Nå jobber de med forskning på Alzheimer, for å kunne løse den gåten.

– Edvard Moser har meldt sin ankomst, men vi håper også at May-Britt Moser vil være med hit til Steinkjer. Vi er veldig fornøyd med å få disse forskerne som ligger på topp i verdenseliten hit. Det er kjempeimponerende det de har gjort. De er anerkjente på et globalt nivå. Det er et meget trangt nåløye å prestere på det nivået de har gjort og gjør. Tidlig var de bare to, nå er det rundt 150 personer i forskningsstaben deres på NTNU. Jeg gleder meg virkelig til selv å være med på Framtidsfredag neste år, sier Jan-Frode Janson.

 

Les hele saken her

Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Svein Leknes